En liten blogg

Månad: september 2011

Sökmotormarknadsföring – konsten att skapa nya kunder

Sökmotormarknadsföring gör att prospekts och kunder leds till din webbplats och väl där sedan ledsagas till ett av Er uppsatt mål med besöket. Ett mål som uppfyller besökarens behov av relevant information.

Under rubriken ”sökmotormarknadsföring” samlas de metoder som använder sökmotorer i sin marknadsföring. Vill man på ett effektivt sätt marknadsföra sin hemsida (webbplats) är sökmotormarknadsföring ett mycket starkt alternativ till t.ex. traditionell annonsering.Möjligheten att ha två sätt att nå ut med sin webbplats till tilltänkta kunder genom nyckelord och sökfraser gör att företag på ett snabbt och effektivt sätt kan börja räkna in nya prospekts och även kunder.
Målinriktad sökmotoroptimering och sponsrade länkar.

Skillnaden mellan målinriktad sökmotoroptimering och sponsrade länkar är att sökmotoroptimeringen är organisk (naturliga träffar i sökresultaten) och sponsrade länkar är köpta annonser.

Båda har sina fördelar och lämpar sig bättre för olika behov. Läs mer om ”målinriktad sökmotoroptimering” och sponsrade länkar.

Organiska sökåtgärder kan ta tid innan de märks i sökresultaten. Genom attanvända sig av betald annonsering, Pay-Per-Click, så kommer din hemsida attsynas för din målgrupp på en gång.
Steg vid marknadsföring på sökmotorer

Oavsett metod så är det några grundsteg man som företag ska ta i beaktande innan man påbörjar arbetet med sin marknadsföring på sökmotorer. Lite kortfattat är deolika stegen följande:
Bestäm målet! Utan ett mål med arbetet går det inte att mäta förbättringar och utfall. Vad vill ni att besökarna ska göra på Er webbplats? Vilka är Era tänkta målgrupper? Kunder, prospekts, studenter, journalister, konkurrenter eller beslutsfattare?Bestäm en budget! Arbetet med målinriktad sökmotoroptimering tar längre tid och kräver att man arbetar med detta under en längre tidsperiod initialt. Arbetet är att anse som en process och avslutas aldrig förrän företaget anser att man inte längre ska använda sökmotorerna som marknadskanal. Sponsrade länkar ger ett direkt genomslag i synlighet och besökare. Annonsering på sökmotorer kan vara verksam under en längre tid men kan även pågå under korta tidsperioder.

Nyckelordsanalys!

För vilka nyckelord ska företagets olika webbsidor återges i sökmotorernas resultatlistor? För vilka nyckelord ska företagets annonser visas på sökmotorerna? Det senare kallas även för att ”köpa sökord”.Organisk sökmotoroptimering och utformande av annonser! I detta steg skiljer sig de båda metoderna åt. Målinriktad sökmotoroptimering påbörjar en process som innebär att vi anpassar företagets webbplats till uppsatta mål utifrån nyckelord. Sponsrade länkar kräver att vi skapar annonser och ser till att rätt annons visas vid rätt typ av sökning.Uppföljning och mätning! Båda metoderna kräver att vi följer upp och justerar de åtgärder vi implementerat för att företaget ska nå sina uppsatta mål med marknadsföringen på sökmotorer.

Eriksbergs Viltsafari – en kväll

Det här är tredje året som jag och Ludwig tillbringar var och varannan kväll på Eriksbergs Viltsafari. Naturen är med brist på ett annat ord fantastisk och när man är sådana veteraner som jag och Ludwig nog ändå får kalla oss så vet man lite mer när djuren brukar komma fram och vara lite mer kameravänliga.

Har man en riktig tur så händer någonting oväntat också, som det gjorde för oss vid vårt sista besök. Vi åker varvet i godan ro när vi ser någonting svart springa runt på en äng och sedan upp på vägen mellan bilarna. Jag hajar till och ser nyfiket på Ludwig, precis som att han skulle berätta för mig vad det var för någonting mystiskt som härjade.

Det visade sig vara en hund. Och där tog djurvännen i Malin över och slutade lyssna på den oroliga maken Ludwig. När hunden hade sprungit nästan ett halvt varv så fick jag nog och tvingade Ludwig att stanna bilen vid en väl vald plats och tog mig sedan ut ur bilen. Jag visslade till och fick hundens uppmärksamhet. Han viftade på svansen och jag kallade på honom lite försiktigt.

Ett studs och ett hopp senare så var han helt plötsligt på väg mot mig i en hisnande fart och Ludwig drog efter andan.

När han hade luktat på mina ben såg han vänligt upp på mig och jag frågade vad han gjorde här ute i vildmarken helt själv på det här viset. Han viftade på svansen till svar och vände sedan blicken mot Ludwig. Innan jag hann reagera så hade hunden hoppat in i bilen och satt sig tillrätta bredvid Ludwig som vid det här laget pep ut ett litet hjälp. Hunden var så andfådd att han flåsade och dreglade på samma gång, över hela bilens inredning. Jag assisterade med lite vatten från Mandus vattenskål innan jag hoppade in i baksätet och bad Ludwig köra tillbaka till gården mitt i parken. Där borde det finnas någon som kan hjälpa oss menade jag på samtidigt som Ludwig muttrar att det här är den värsta idé som jag någonsin har haft, i hela mitt liv. Hunden dreglar vidare, Ludwig kör och jag peppar samtliga inblandade på samma gång ifrån bilens baksäte.

Väl framme vid gården lånar jag Mandus koppel och trär på det. Hunden kliver ut ur bilen och följer mig som ett klistermärke på mitt ben. Det var en otroligt häftig känsla att en hund som jag haft i min närhet i bara några minuter följde mig så blint. Precis som att den aldrig hade gjort någonting annat.

Gården var tom och nästan som en spökstad. Lampor lyste inne på kontoren men ingen öppnade någonstans. Vad skulle vi nu göra? Ringa till polisen? Ta hunden med oss hem? Binda fast stackaren i en stolpe och hoppas på det bästa?

Vi stod en stund och övervägde alternativen när det helt plötsligt dyker upp en bil. En liten man hoppar ur och frågar skämtsamt om vi har blivit med hund. Jag berättade vad som hade hänt och mannen tar hand om hunden som jag tror var hans egen. Jag fick aldrig riktigt någon klarhet i det där men hunden verkade känna igen honom och hoppade vant in i hans bil så jag godkände det hela.

Ludwig och jag såg på varandra, andades ut och fortsatte sedan vårt äventyr i den stora parken.

Det var sannerligen ett besök som man inte glömmer i första taget!

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén