En liten blogg

Månad: april 2008

OS Peking Loggan, The Chinese Way…

Hur idéen för Os-loggan 2008 föddes…

Starkt Reinfeldt… till slut

Jag var nog inte den enda som tyckte att vår statsminister tog en mycket feg inställning till sitt besök i Kina då han nte vågade eller ville berätta om han skulle residenten ta upp den känsliga frågan om Kinas politiska fångar.

Reinfeldt: ”Jag vädjade till presidenten om att den fängslade människorättsförkämpen Hu Jia skall få möjlighet att återförenas med sin familj”. Förutom detta överlämnades en namnlista innehållande 13 namn på politiska fångar.

Skönt att se att han vågar stå upp mot stormakter.

Lite kodetik, myasss

Är knappast någon ren programmerare utan min roll ligger närmare kunden, men ändå lite kodknackande blir det främst i egna projekt. på idg kan man läsa om att det inte finns nån etik bland programmerare. Tror programmerare har ganska hög etik om man jämför med andra yrkesgrupper. Det är svårt för en programmerare att kunna försvara dåligt skriven kod om det finns klara kravspecar. Jämför rollen som programmerare med till exempel säljare. En säljare har ofta ingen som helst etik mot varken kund eller mot bolaget. Säljaren har ofta en uppgift och det är att dra in ett avtal, hur han/hon gör det spelar ofta mindre roll.

En programmerare däremot äger problemet från första kodraden tills programmet/applikationen tas ur drift, vem är så dum att få skit i efterhand pga dålig etik?

Os i Peking 2008

Att Kina ens kunde få OS är i sig en gåta, förmodligen beror det på en sak, cash… IOK personifierar mycket av det som man inte vill se inom idrotten, ändå är det ett av de viktigaste och mest tongivande aktörerna inom den internationella idrotten.

Det finns många olika mindre smickrande saker som man kan säga om Kina, nedan listas några av dessa.

  • förtrycket av meningsmotståndare
  • ockupationen av landet/staten Tibet
  • förtrycket av olika religiösa rörelser
  • utplåningen av hela den tibetanska kulturen och samhället
  • miljöförstöringen
  • aktivt motarbetande av krisen i Dafur
  • vägrar att ingå klimatavtal
  • bristande rättssäkerhet
  • dödstraff
  • fängslandet av människor i arbetsläger utan domar

Vad tycker ni saknas på denna listan? Jag lovar att den kan göras mycket längre…

Hur ska man då bäst utnyttja OS för att skapa opinion mot regimen? Bojkott av hela OS, bojkott av invigningen, öppet kritisera Kina under de olympiska spelen?

Det finns flera olika alternativ, men jag tror på ett aktivt och tydligt avståndstagande från regimen och ett klart ställningstagande för mänskliga rättigheter och tibetanerna. Erbjud idrottare, tränare och publik både flagor, tröjor och andra textiler med klara budskap. Stöd för frihetskämpar som Daw Aung San Suu Kyi och visa den tibetanska flaggan klart och tydligt.

Fler Länkar:
http://hanubabbel.wordpress.com/2008/03/15/lat-oss-skapa-en-regimens-mardrom/

http://www2.amnesty.se/beijing2008.nsf/start

Blå eller röd, wtf?

Alltså spelar ingen roll om man är sosse eller Bert Milton wannabe det viktigaste är att man vågar ta ställning för sina åsikter och bryr sig… Kan inte riktigt med folk som inte vågar ta ställning, är nåt fel så tala… Denna bloggen kommer att handla om vad jag tycker och tänker om det mesta… Ska försöka hinna med att svara på allalllaaallalaa kommentarer, ganska övertygad om att jag kommer slå världen med häpnad, trots att jag varken hänger på Stureplan eller använder pappas kreditkort och inte ens cp 🙂

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén