En liten blogg

Kategori: privatekonomi

SVT Debatt

Såg på SVT Debatt igår på svtplay, sämre program får man leta efter. Det blir ju inte ens någon debatt! Programmet består av en bunt människor som är förälskade i att höra sin egen röst. De vräker ur sig sina påståenden helt utan att lyssna på vad de andra har att säga. ”SVT åsiktskräkande” hade varit ett bättre namn på programmet.

Personerna kräks ut sina åsikter som om hela världen skulle bry sig om vad de tycker. De inbjudna gästerna blir förolämpade och förnedrade av den så kallade publiken och programledaren verkar tycka att det är helt ok. Folk har liksom ingen hyfs över huvud taget. Igår debatterade de SMSlån, att sms lån skulle leda till ny ungdomsfattigdom och på sikt hela samhällets förfall. Jag tycker att alla argumenten är helt blåsta. Javisst, att ta lånen kanske inte är det smartaste i världen men alla kan ju inte vara bror duktig och göra allt helt rätt. Vissa människor tycker faktiskt om att supa skallen i bitar och festa loss rejält på en finlandsfärja, då ska ju de personerna ändå få göra det. De ska inte behöva leva efter mellanmjölksveriges pekpinnar . Låt dom göra sina egna misstag! Vill någon ta ett smslån så ska dom väl få göra det, så kan ni andra skita i det.
Själv har jag gjort det en gång, för att kunna åka på en sistaminutenresa med polarna till Kos, fortfarande ett av de bästa hotellen jag bott på se bilderna på Grecotel Kos Imperial!

 Grecotel Kos Imperial

Grecotel Kos Imperial – Hotell på Kos

Grecotel Kos Imperial

Grecotel Kos Imperial

Det var den absolut roligaste resan jag åkt på och jag skulle inte ha den ogjord för allt smör i Småland (ok, kanske för ALLT smör, men då måste jag ha rubb och stubb). Fan är sugen på att boka ett nytt hotell nere på Kos för sommaren… Trots att mitt sms lån hade höga avgifter tjänade jag också på det. Hade jag väntat en månad och sparat ihop pengar hade priset på biljetterna varit betydligt högre. Så att låna för mig var en besparing. Det ni, mellanmjölkare på TV!

Sökmotormarknadsföring – konsten att skapa nya kunder

Sökmotormarknadsföring gör att prospekts och kunder leds till din webbplats och väl där sedan ledsagas till ett av Er uppsatt mål med besöket. Ett mål som uppfyller besökarens behov av relevant information.

Under rubriken ”sökmotormarknadsföring” samlas de metoder som använder sökmotorer i sin marknadsföring. Vill man på ett effektivt sätt marknadsföra sin hemsida (webbplats) är sökmotormarknadsföring ett mycket starkt alternativ till t.ex. traditionell annonsering.Möjligheten att ha två sätt att nå ut med sin webbplats till tilltänkta kunder genom nyckelord och sökfraser gör att företag på ett snabbt och effektivt sätt kan börja räkna in nya prospekts och även kunder.
Målinriktad sökmotoroptimering och sponsrade länkar.

Skillnaden mellan målinriktad sökmotoroptimering och sponsrade länkar är att sökmotoroptimeringen är organisk (naturliga träffar i sökresultaten) och sponsrade länkar är köpta annonser.

Båda har sina fördelar och lämpar sig bättre för olika behov. Läs mer om ”målinriktad sökmotoroptimering” och sponsrade länkar.

Organiska sökåtgärder kan ta tid innan de märks i sökresultaten. Genom attanvända sig av betald annonsering, Pay-Per-Click, så kommer din hemsida attsynas för din målgrupp på en gång.
Steg vid marknadsföring på sökmotorer

Oavsett metod så är det några grundsteg man som företag ska ta i beaktande innan man påbörjar arbetet med sin marknadsföring på sökmotorer. Lite kortfattat är deolika stegen följande:
Bestäm målet! Utan ett mål med arbetet går det inte att mäta förbättringar och utfall. Vad vill ni att besökarna ska göra på Er webbplats? Vilka är Era tänkta målgrupper? Kunder, prospekts, studenter, journalister, konkurrenter eller beslutsfattare?Bestäm en budget! Arbetet med målinriktad sökmotoroptimering tar längre tid och kräver att man arbetar med detta under en längre tidsperiod initialt. Arbetet är att anse som en process och avslutas aldrig förrän företaget anser att man inte längre ska använda sökmotorerna som marknadskanal. Sponsrade länkar ger ett direkt genomslag i synlighet och besökare. Annonsering på sökmotorer kan vara verksam under en längre tid men kan även pågå under korta tidsperioder.

Nyckelordsanalys!

För vilka nyckelord ska företagets olika webbsidor återges i sökmotorernas resultatlistor? För vilka nyckelord ska företagets annonser visas på sökmotorerna? Det senare kallas även för att ”köpa sökord”.Organisk sökmotoroptimering och utformande av annonser! I detta steg skiljer sig de båda metoderna åt. Målinriktad sökmotoroptimering påbörjar en process som innebär att vi anpassar företagets webbplats till uppsatta mål utifrån nyckelord. Sponsrade länkar kräver att vi skapar annonser och ser till att rätt annons visas vid rätt typ av sökning.Uppföljning och mätning! Båda metoderna kräver att vi följer upp och justerar de åtgärder vi implementerat för att företaget ska nå sina uppsatta mål med marknadsföringen på sökmotorer.

SMS och världen

Det är ofta smidigt att använda SMS när man är ute och reser. Detta för att det är enkelt och billigt. Att skicka ett sms är betydligt billigare än att ringa, i synnerhet utomlands. Ja det beror ju på var du SMS:ar förstås. Att Ansöka om ett snabblån via SMS är kanske inte den billigaste historien direkt, men för att hålla kontakt med dina vänner är ett sms ett billigt och enkelt sätt när du är på resande fot.

2010

Ni vet väl att den som spar han har! Hoppas du inte missat denna bloggen: om hur man blir rik. Den har gett mig mycket motivation inför 2010. För det första har jag flyttat mina pengar från SWED(snål)Bank till ett betydligt bättre sparkonto, hittade vilket på sparräntan.se. Jag valde Sparkontoplus, här omfattas dina pengar av den statliga insättningsgarantin och det känns som en väldigt seriös aktör. Dessutom är det enkelt att sätta över pengar till dem.

Jag har även börjat spara allt mer i aktier och då är det framförallt hos aktiedirekt då de har väldigt låga avgifter!

Mer tips kommer…

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén