En liten blogg

Kategori: Semster

Familjemiddag i Småland

Dte var över 6 månader vi kunde ha en för hela familjen sist. Lillebror har varit i Thailand och pluggat på Bankkok Universitet under hösten, han har även rest runt ganska mycket i regionen med bland annat besök till Bali och flera orter i Thailand. Det var iaf kul att äntligen få träffa lillebrors flickvän som han umgåtts med i ca 1 år, även hon är från Småland. Även storebror var hemma från Göteborg där han jobbar på ett hotell, Scandic Rubinen. Eller jobbar och jobbar, han har gjort ett ganska spännande uppdrag för dem. Nu är jag iaf tillbaka i Stockholm för mer jobb och vardagen har hunnit infinna sig igen vilket är både positivt och lite ja småsegt.

Ser dock fram mot en trevlig middag med kompisarna på onsdag, inte riktigt säker på vart vi ska gå, men gillar verkligen indiern Indian Inn vid Hornstull. Det är in nya favoritindier i Stockholm, kan rekommendera deras Lemon Chili Chicken. Den var riktigt bra första gången jag var där. Andra gången var den bara bra.

Jag kommer även att försöka komma igång med löpningen igen, har gått upp 5 kg sen jag sprang Amsterdam Maraton och det är mindre än sex månader kvar till nästa lopp, Stockholm Maraton. Tittar jag ut är det dock inte så lockande väder att ge sig ut för en löparrunda på 2-3 mil direkt. Jag sprang dock en femma på gymmet idag. Alltid något men måste ta tag i det på allvar snart om jag ska kunna slå 3,39 som jag hade i Amsterdam, inget mål men ett riktmärke att gå mot.

Avsluta 2011 lugnt

Ja verkligen umgås med vänner, spendera tid i soffan och läsa är vad som händer i mitt liv just nu. Jag har spenderat mycket tid med släkt och vänner vilket också visar sig när jag ställt mig på vågen, tack för julklappen käre bror. Verkligen bra för självkänslan just nu….

Annars känner jag mig stolt då jag läst ut flera böcker och trots Zlatan boken måste jag beställa hem lite nya böcker från Bokus, bland annat några nya historieböcker. Att Tv 10 visat mycket dokumentärer från andra världskriget den senaste tiden har gjort mig sugen på att fortsätta beta av böcker om andra världskriget.

Om ni missat det rekommenderar jag er att se igenom både Band of Brothers samt Världens Undergång.

På hotell i Lund

Japp efter en lång resa igår ner till lund har jag och Jonas nu checkat in och hunnit med att sätta upp datorerna på hotellet här i Lund. Vi bor på Grand Hotell i Lund, ett väldigt bra hotell som vi kommer att stanna på tills i morgon då vi fortsätter ner mot Köpenhamn. Men först lite jobb på hotellet och sedan iväg för att träffa vår gamla barndomskompis Henke som bott här nere i snart 3 år. Dte lär bli en kanonkväll med middag och sedan påföljande barrunda! Ska bli galet kul!

Tema för kvällen

Eriksbergs Viltsafari – en kväll

Det här är tredje året som jag och Ludwig tillbringar var och varannan kväll på Eriksbergs Viltsafari. Naturen är med brist på ett annat ord fantastisk och när man är sådana veteraner som jag och Ludwig nog ändå får kalla oss så vet man lite mer när djuren brukar komma fram och vara lite mer kameravänliga.

Har man en riktig tur så händer någonting oväntat också, som det gjorde för oss vid vårt sista besök. Vi åker varvet i godan ro när vi ser någonting svart springa runt på en äng och sedan upp på vägen mellan bilarna. Jag hajar till och ser nyfiket på Ludwig, precis som att han skulle berätta för mig vad det var för någonting mystiskt som härjade.

Det visade sig vara en hund. Och där tog djurvännen i Malin över och slutade lyssna på den oroliga maken Ludwig. När hunden hade sprungit nästan ett halvt varv så fick jag nog och tvingade Ludwig att stanna bilen vid en väl vald plats och tog mig sedan ut ur bilen. Jag visslade till och fick hundens uppmärksamhet. Han viftade på svansen och jag kallade på honom lite försiktigt.

Ett studs och ett hopp senare så var han helt plötsligt på väg mot mig i en hisnande fart och Ludwig drog efter andan.

När han hade luktat på mina ben såg han vänligt upp på mig och jag frågade vad han gjorde här ute i vildmarken helt själv på det här viset. Han viftade på svansen till svar och vände sedan blicken mot Ludwig. Innan jag hann reagera så hade hunden hoppat in i bilen och satt sig tillrätta bredvid Ludwig som vid det här laget pep ut ett litet hjälp. Hunden var så andfådd att han flåsade och dreglade på samma gång, över hela bilens inredning. Jag assisterade med lite vatten från Mandus vattenskål innan jag hoppade in i baksätet och bad Ludwig köra tillbaka till gården mitt i parken. Där borde det finnas någon som kan hjälpa oss menade jag på samtidigt som Ludwig muttrar att det här är den värsta idé som jag någonsin har haft, i hela mitt liv. Hunden dreglar vidare, Ludwig kör och jag peppar samtliga inblandade på samma gång ifrån bilens baksäte.

Väl framme vid gården lånar jag Mandus koppel och trär på det. Hunden kliver ut ur bilen och följer mig som ett klistermärke på mitt ben. Det var en otroligt häftig känsla att en hund som jag haft i min närhet i bara några minuter följde mig så blint. Precis som att den aldrig hade gjort någonting annat.

Gården var tom och nästan som en spökstad. Lampor lyste inne på kontoren men ingen öppnade någonstans. Vad skulle vi nu göra? Ringa till polisen? Ta hunden med oss hem? Binda fast stackaren i en stolpe och hoppas på det bästa?

Vi stod en stund och övervägde alternativen när det helt plötsligt dyker upp en bil. En liten man hoppar ur och frågar skämtsamt om vi har blivit med hund. Jag berättade vad som hade hänt och mannen tar hand om hunden som jag tror var hans egen. Jag fick aldrig riktigt någon klarhet i det där men hunden verkade känna igen honom och hoppade vant in i hans bil så jag godkände det hela.

Ludwig och jag såg på varandra, andades ut och fortsatte sedan vårt äventyr i den stora parken.

Det var sannerligen ett besök som man inte glömmer i första taget!

DN-galan

Japp imorgon är det äntligen dags och vad jag har hört kommer det även att bli fint väder. Jag är just nu på semester i Ukraina, men jag kommer att flyga hem imorgon tidigt på morgonen och på kvällen blir det DN-galan! Kommer bli sjukt häftigt att se Usain Bolt alltså! Om du vill läsa lite mer om min resa och vad jag gjort och kanske vill du med åka på en resa till Asien isf rekommenderar jag att ni kommer hem till oss på fredag för lite grillning, men först hoppas jag att få se något liknande:


Helt fantastiskt lopp!

Malta imorgon

Japp passar även på att spendera helgen på Malta då jag ska ner och jobba några dagar. Har verkligen ingen koll alls på vad jag ska göra under helgen, men jag har tagit med löparskorna så hoppas kunna köra ett träningspass inför Stockholm Maraton som närmar sig på tok för snabbt, har hittills endast hunnit med två löprundor så måste skärpa mig…

I övrigt hoppas jag kunna ta det lugnt och vila upp mig lite då jobbet är väldigt stressigt just nu… Det är ju trots allt lågsäsong på Malta just nu. Jag ska iaf bo på ett fint hotell, fem stjärnor är ju ganska lovande 🙂

Har ni några tips på vad som finns att göra på Malta får ni gärna skriva några kommentarer!

En full sommar

Nu känns det som att sommaren är över, tyvärr men det innebär även att det kommer komma lite nya inlägg på bloggen så var beredd! Snart lossnar det!

Djupa hål i plånboken

Oj semestern gick tydligen på lite mer än tänkt… Trodde aldrig man skulle behöva ta ett smslån, men det gick smidigt och imorgon kommer lönen in och då är det återbetalat. Kan tipsa om Lånaidag där du kan jämföra smslån. Jaja semestern kommer nu fortsätta med lite fler resor… Får se om lönen nu räcker 😉

Semestern närmar sig

Snart kommer semestern och det finns mycket som ska hinnas med på kort tid… Vad ska man göra? Har funderat lite på att dra norrut till Jämtland… Hittade en bra sida där man kan finna hotell i Jämtland… Boendet verkar inte några problem iaf, ringde några av hotellen från den sidan och de hade platser lediga… Då är det bara resan kvar då… Lutar nog mot bil eller tåg, får se vart det slutar… Ska återkomma med mer info…

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén