En liten blogg

Kategori: Uncategorized

Allt inför köp av Kaminfläkt

En kaminfläkt är en enhet som används för att hjälpa till att förbättra luftcirkulationen i ett rum som har en öppen spis eller kamin. Fläkten fungerar genom att dra in förorenad luft från rummet och omvandla den till frisk luft som sedan skickas ut i rummet. Detta kan hjälpa till att öka luftcirkulationen i ett rum, vilket kan minska rök och toalettstankar. Kaminfläktar är vanligtvis installerade över eller på sidan av en öppen spis eller kamin och kan styras med en reglage eller en fjärrkontroll. De flesta kaminfläktar är utrustade med ett filter, som är designat för att ta bort föroreningar och partiklar i luften

3 fördelar med kaminfläkt

1. Förbättrar luftkvaliteten: En kaminfläkt fungerar som en luftrenare som tar bort giftiga kemikalier och giftiga partiklar från luften. Detta kan hjälpa till att minska både allergener och luftburna sjukdomar.

2. ökar värmekomforten: En kaminfläkt hjälper till att sprid värmen från kaminen jämnt i hela rummet. Det kan också hjälpa till att förbättra luftcirkulationen och hålla rummet svalare när det är varmt.

3. Sparar energi: Genom att använda en kaminfläkt kan du maximera energiutnyttjandet från din kamin, vilket kan hjälpa till att minska din uppvärmningskostnader.

3 nackdelar med kaminfläkt

1. Risk för bränder: Ju närmare elden en kaminfläkt är, desto högre är risken för brand.

2. Kostnad: Kaminfläktar är inte billiga att installera och underhålla, särskilt om du inte är en erfaren hemmafixare.

3. Ljudnivå: Några kaminer är ljudhöga och kan störa din nattsömn eller störa dig när du försöker titta på TV eller prata med någon.

Vanliga frågor om kaminfläkt:

Är Kaminfläkt bra?

Ja, kaminfläktar är bra eftersom de hjälper till att förhindra lukt som kan uppstå från spisen eller kaminen. De kan också hjälpa till att hålla röken och damm från att sprida sig.

Hur placerar man en Kaminfläkt?

Kaminfläktar ska placeras högst upp i kaminen, nära övre väggen. Fläkten ska inte stå för nära väggen eller för långt in i rummet. Om det finns en kamintröskel, placeras fläkten lite ovanför den. Fläkten måste vara placerad så att den har en fri väg för luftcirkulation.

Varför snurrar inte Kaminfläkten?

Kaminfläkten kan ha slutat att fungera av flera olika orsaker. En möjlig orsak är att det inte finns tillräckligt med strömförsörjning till kaminfläkten. Kontrollera att strömmen är påslagen och att kabeln är ansluten till ett fungerande vägguttag. Om du har ett luftfuktighetsomkopplare kopplad till kaminfläkten kontrollera att luftfuktighetsnivån är lämplig för att aktivera fläkten. Kontrollera också att motorfästet är väl anslutet till fläktens skål, och att det inte finns några skador som skulle kunna hindra rörelsen. Om allt ovan är i ordning kan det vara en defekt del som måste bytas ut.

How to solve: ”We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.” in Firefox

If you run Cloudflare and using Disqus and see the error:

”We were unable to load Disqus. If you are a moderator please see our troubleshooting guide.”

It looks like Disqus + Firefox can’t handle: the ”data-rocketsrc” that Cloudflare

It is easy to fix.

You must change the following tag: <script type="text/javascript"></script>

add: data-cfasync="false"

example:

<script data-cfasync="false" type="text/javascript></script>

If you are running WordPress and using WP Rocket plugin try:

WP Rocket plugin is adding type=’text/rocketscript’ to the script tags. Fix it by adding data-cfasync=”false” to all tags.

More info:

https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200168056-What-does-Rocket-Loader-do-

Datafeedr, ska testas!

Blev sugen på att mecka lite med Datafeedr såhär på slutet på året, kanske hinner få ut något kul innan nyår 🙂

Någon som testat?

Testa Datafeedr

 

Ett tips

Som ni som läser denna bloggen förstår så bygger jag hemsidor. Många hemsidor och för att kunna publicera dessa hemsidor krävs det, förutom själva koden för sidan, ett domännamn och ett webbhotell. Jag har använt uppåt 10 olika webbhotell, men jag har hittat mina favoriter. De som jag är mest nöjd med är Oderland och Glesys. Dessa är i olika prisklasser och det är de jag väljer om jag får välja en dyrare och en billig.

 

Ny dator

Ok nu har jag fåt min nya jobbdator, en MAC! Första gången jag använder en MAC i princip så ska bli väldigt intressant faktiskt… Är lite orolig över användandet av Excel, men annars ska det nog gå bra… Nu hoppas jag bara att jag får en ny telefon på jobbet med, förhoppningsvis en iPhone 4 eller en HTC… Vi får se vilken av dem det blir men snart så är man tekniskt utrustad med det man behöver för att leverera underverk!

Julklappar i juni?

Det känns ganska fel, men idag kom min brorson med en lista lite fint förklädd till julklappstips och inte önskelista… Det roliga var att den nu redan i juni var över 2 sidor lång! Kommer Jens att fortsätta så kommer man behöva ett lånelöfte för att överleva julen 🙂

Annars närmar sig midsommar med stormsteg. Det kommer bli en resa ut i skärgården här i Stockholm. Jag åker ut till mina vänner där som redan är på plats. Det känns riktigt skönt med en lång helg sen 2 jobbdagar innan den riktiga semestern börjar!

Halloween….

Snart är det dags för Halloweenfest!
Halloween kommer av engelskans All Hallows Eve, vilket betyder alla helgons afton. Halloween infaller den 31 oktober. Sederna runt Halloween kom till Sverige från USA, men har sitt ursprung i det forntida Irland. På Buttericks hittar du massor av halloweenprodukter.

Årets göteborgsvarv avklarat

Phu… då var det avklarat, det som började som ett bakfyllevad i Koh Pang Gang strax innan nyår… Det gick iaf helt ok då målet var under 2 h och jag sprang in på 1,52… Skorna tog dock lite stryk under varvet och under löpningen på Lindholmen såg jag att det hade börjat blöda lite… Sen blev de bara rödare och rödare….Tur man är högerfotad ;)

En iloge till sjuksköterskan som räddade min tå från att förblöda när jag väl kom i mål…

Nu var ett av målen med detta året avklarat, så nu riktar vi in oss på nya utmaningar…

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén